Module 1 – The way my body feels

We gaan beginnen met een oefening waarbij ik je wil vragen je helemaal over te geven. Niets is goed of fout. We gaan puur observeren wat er gebeurd in je lichaam. Deze oefening geeft je veel informatie en zal je helpen dichterbij het daadwerkelijke onderliggende gevoel te komen. Oude wonden en psychische pijnen uiten zich vaak in je lichaam wanneer het er niet uit kan en kan dan ergens vast komen te zitten. Elk onderdeel van je lichaam en elke orgaan is energetisch verbonden aan verschillende onderdelen van je geest. Door te weten waar de pijn in je lichaam zit kun je daarom veel gemakkelijker navigeren naar de wortel van je pijn. Daar zit namelijk 9 van de 10 keer de kern. 

Zodra je er klaar voor bent, vraag ik je om comfortabel te gaan zitten of liggen. Zet vervolgens de geluidsopname aan en volg mijn stem. Wanneer ik een vraag stel, observeer dan in jezelf. Je hoeft niet hardop antwoord te geven. 

Elke dag is anders

Mocht je de body scan meditatie al eerder hebben gedaan, doe hem dan nu nog een keer voordat je naar de volgende oefening gaat. Elke keer is namelijk anders en zo ook hoe jouw lichaam aanvoelt en waar jouw spanning zit op dit moment(!)

Ga nadat je de Feel Good Body Scan hebt gedaan naar je werkboek en vul de vragen bij oefening 1 in. Keer nadat je de opdracht in je werkboek hebt ingevuld hier terug – in de online omgeving – voor module twee.