Opdracht 15: Wat is een Scanner?OUD

Zelf ben ik echt heel erg dol op deze vrouw! Super grappig hoe ze praat en ja, ze raakt mij vooral op een hele chille manier. Hoe ze alles uitlegt klinkt voor mij heel logisch en normaal. In onderstaande video legt, de inmiddels overleden, Barbara Sher uit wat de belemmerende eigenschappen (kunnen) zijn voor ‘Scanners’, en hoe geweldig deze kwaliteiten eigenlijk echt zijn!

hearts for tip academy

TIP:

Geen zin of tijd om het filmpje te kijken? 
Klik dan op de roze knop voor een aantal gehighlighte kenmerken. 

Als je ooit deze dingen tegen jezelf hebt gezegd of het gevoel herkend, is er een grote kans dat je een scanner (cq multipotentialite) bent.  Een speciaal soort denker! In tegenstelling tot mensen die tevreden lijken te zijn met één specifiek interessegebied, is het bij jou genetisch bepaald om juist heel veel interesses te hebben. Doordat jouw gedrag onbekend, en zelfs verontrustend is voor de mensen om je heen, is jou geleerd dat je iets fout doet. Dat je jezelf moet proberen te veranderen. Maar wat jou verteld is, klopt niet. Je hebt een verkeerde diagnose gekregen. Jij bent speciaal. In a good way

Waarvan jij al die jaren dacht dat het een handicap was, die je moest overkomen, is het eigenlijk een  waanzinnige gave! Jij bent namelijk de trotse eigenaresse van een multigetalenteerde set hersenen, die probeert te werken in een wereld die niet begrijpt wie jij bent en niet begrijpt waarom jij je zo gedraagt als dat je je gedraagt. Totdat  jij weet wie je bent, zul je het altijd met ze eens zijn.